Pridať recept

Pohánkové jesenné jedlo

ingrediencie

300 g
uvarená pohanka
1 ks
šalotka
100 g
tekvica hokkaido
hrstí
hríby
100 g
koreň feniklu
2 PL
čierny sezam
podľa chuti
soľ
podľa chuti
kokosový olej

postup

Alebo čas, kde sezóna ponúka tekvice, fenikel a huby. Toto rýchle jedlo má všetky farby jesenného parku. Teraz sa všetci „utekvicujeme“, ale aspoň v našej rodine dokážeme Hokkaido, maslovú tekvicu, cukety, patizóny spracovať často a po celý rok. Pohánka zahreje, beta -karotén v tekvici pomôže pokožke v naberaní posledných teplých lúčov babieho leta. Fenikel je vlastne rasca. Teda jeho semená a sú súčasťou azda každej kuchyne. Pomáhajú pri trávení. Koreň tejto zeleniny má výraznú aromatickú chuť. Ja ho rada mám, moja rodina moc nie, resp..vôbec nie. Využívam ho na grilovanie, mierne prehrejem na masle alebo kokosovom tuku, pridávam do polievok, do kaší. Kým som jedla mäso, piekla som s feniklom aj kačicu. Fenikel je vraj vhodný pri chudnutí, pomáha posilňovať organizmus proti kardiovaskulárnym ochoreniam. Teda podávaný asi diétne, zdravo a nie ten s kačicou  Keďže teraz kojím našu malú dcérku, snažím sa jedla kombinovať bez cesnaku, čierne korenie takmer nepoužívam. Vy si samozrejme môžete dochutiť podľa vlastnej fantázie.
1.
Na panvici si pripravíme cibuľový základ – nadrobno pokrájanú šalotku osmahneme so soľou na oleji. Naň pridáme nakrájanú tekvicu a šampiňóny.
 
2.
Hokkaido veľa času na prípravu nepotrebuje, ja ju krájam aj so šupkou ak nie je poškodená parazitmi, t.j. nemá na povrchu také biele pavučiny.
3.
Pridáme pohánku a prehrejeme. Tesne pred dokončením pridáme nasekaný fenikel, ten sa má len ľahučko prehriať aby bol chrumkavý.
4.
Podávame na zohriatom tanieri posypané sezamovými alebo tekvicovými jadierkami a nasekanou feniklovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aromatický a lahodný. Fenikel v kuchyni a nielen v nej
Ak aj väčšina z nás doma používala fenikel, tak v podobe jeho semien, ktoré sa spolu s rascou a anízom...
Hokkaido tekvica
Tekvica Hokkaido - oranžové zlato
Oranžová hokkaido tekvica sa v posledných rokoch čoraz častejšie využíva aj v našich kuchyniach. Niet divu, je...
Hokkaido tekvica v akcii. Hlavné jedlo a nátierka jednou ranou
K tejto polievke netreba dodať nič viac, len že je výborná. Jednoduchý recept, počas ktorého prípravy...
Hokkaido polievka z troch surovín
Výber najchutnejších a najklikanejších receptov na polievky z hokkaido tekvice
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru...
hokkaido recepty
3 naozaj netradičné recepty z hokkaido tekvice
Máte pocit, že už ste skúšali z hokkaido tekvice úplne všetko? Máme pre vás recepty na dva nápoje a džem...
hokkaido recepty
6 famóznych receptov na koláče z hokkaido tekvice
Hokkaido tekvica je naozaj univerzálna. Zahoďte predsudky a upečte si z nej vynikajúce koláče. Hodí sa nie len...