Domáce žemle
110
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
70
ml
olivový olej
1
KL
soľ
1
KL
kryštálový cukor
3
dl
vlažná voda
20
g
droždie
1
ks
vajce
postup
1.
Z vlažnej vody, cukru a droždia si pripravíme kvások. Do misy dáme preosiatu múku, soľ, olej a vykysnutý kvások. Dobre vymiesime cesto a necháme ho vykysnúť 1 hod.
2.
Pomocou väčšieho pohára vykrojíme žemle a ukladáme ich na plech - na papier na pečenie. Žemle nakrojíme do kríža, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme - ja som dávala mak, sezamové semienka a rascu.
3.
Na plechu ich necháme podkysnúť ešte 20 minút. Žemle dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov 20 minút.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
hviezdickaZ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.