Bravčové koleno na spôsob pekárky
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
bravčové koleno
podľa chuti
soľ
5
strúčikov
cesnaku
1
kg
zemiaky
300
g
cibuľa
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
rasca
postup
1.
Kolená dôkladne poumývame, kožu natrieme soľou. Na rozpálenom tuku ich po jednom poobraciame, potom ich vložíme do hlbšej ohňovzdornej misy. Podlejeme troškou vody, posypeme čiernym korením, rascou, pridáme strúčiky cesnaku a prikryté vložíme do horúcej rúry. Z času na čas podlejeme trochou vody a udusíme ich takmer domäkka.
2.
Medzitým zemiaky uvaríme v šupke, očistíme ich a nakrájame na plátky. Očistíme drobnejšie cibule, rozrežeme ich na štvrtky. Plátkami zemiakov a cibule obložíme kolená, podlejeme ich výpekom a občas polievajúc opekáme dovtedy, až obsah misy pekne sčervenie.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.