FOTORECEPT: Maďarský jablkový koláč
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
špaldová hladká múka
100
g
cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1/2
KL
mletá škorica
7
ks
jablko
120
g
maslo
postup
1.
Jablká nastrúhame aj so šupkou a rozdelíme na 2 časti.
2.
Múku, mletú škoricu a cukor premiešame. Zmes rozdelíme na polovicu.
3.
Formu vymastíme a vymúčime a jednu polovicu múčnej zmesy navrstvíme na spodok.
4.
Na múčnu zmes navrstvíme polovicu jabĺk a zasypeme múčnou zmesou.
6.
Maslo dáme aspoň na 2 hodiny do mrazničky a potom ho nastrúhame na vrch jabĺk.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.