Hroznový koláč Jamieho Oliviera, FOTORECEPT
8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
100
g
cukor
90
g
maslo
60
ml
olej
80
ml
mlieko
200
g
špaldová hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
300
g
hrozno
postup
Nadýchaný koláčik s čerstvým hroznom...
1.
Maslo roztopíme a odložíme bokom.
2.
vajcia s cukrom vymiešame do penista a pridáme jemne vychladené roztopené maslo.
4.
na záver múku zmiešanú s práškom do pečiva.
5.
Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili a vymúčili. Posypeme polovicou hrozna (zvyšok si odložíme). Dáme piecť do rúry na 10 minút pri 170 stupňoch.
6.
Po 10 minútach koláč vyberieme a posypeme druhou polovicou hrozna. Pečieme ďalších 30 minút pri 170 stupňoch.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.