FOTORECEPT: Makový špaldový koláč s čerešňami
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
g
špaldová múka
100
g
mak
500
g
čerešne
5
ks
vajce
140
g
maslo
150
g
cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
postup
1.
Maslo vymiešame so žĺtkami a cukrom do penista.
2.
Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
3.
Primiešame ručne vymiešame vaječné bielka.
4.
Polovicu cesta oddelíme a primiešame doňho mak.
5.
Makové cesto dáme na dno vymastenej a vymúčenej formy.
6.
Na vrch poukladáme čerešne a na ne rozvrstvíme druhú polovicu cesta bez maku.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.