Zapečený karfiol
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
1
ks
kyslá pochúťková smotana
250
g
syr Eidam
3
ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
olej
postup
1.
Karfiol rozoberieme a chvíľu povaríme s slanej vode. Vyberieme ho a necháme trocha vychladnúť.
2.
Misu z jenského skla potrieme olejom a uložíme tam karfiol. Keď sú ružičky karfiolu väčšie, tak ich prerežeme na polovicu.
3.
Na panvicu nalejeme olej, nakrájame nadrobno cibuľku s cesnakom a usmažíme do sklovita. Jemne ju posolíme.
4.
Usmaženú cibuľku s cesnakom vylejeme aj s olejom na karfiol.V miske rozšľaháme vajička, pridáme kyslú smotanu, 3/4 nastrúhaného syra, soľ a korenie podľa chuti.
5.
Všetko spolu dobre rozmiešame a vylejeme na karfiol s cibuľkou.Vrch posypeme zvyšným syrom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 stupňov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.