Nepečená jahodová torta
8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Základ:
120
g
maslové sušienky
40
g
roztopené maslo
Biela plnka:
250
g
mäkký tvaroh
250
g
biely jogurt
1
ks
vanilkový lusk
60
g
práškový cukor
10
g
práškovýá želatína
40
ml
voda
Ružová plnka:
400
g
jahody
150
g
biely jogurt
6
PL
práškový cukor
1
PL
citrónová šťava
20
g
prášková želatína
60
ml
voda
postup
1.
Najskôr si pripravíme korpus. Maslo rozpustíme a odložíme nabok, aby vychladlo. Keksy pomelieme, zmiešame s maslom a vzniknutú zmes natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Korpus odložíme do chladničky.
2.
Želatínu zalejeme studenou vodou a 10 minút ju necháme napučať. Potom ju zohrejeme a odložíme bokom, aby vychladla. Jahody rozmixujeme na pyré, primiešame k nim citrónovú šťavu a práškový cukor. Pridáme jogurt a želatínu. Jahodovú zmes nalejeme na korpus a všetko opäť odložíme do chladničky.
3.
Opäť si dáme napučať želatínu. Zmiešame tvaroh, jogurt, cukor, dužinu z vanilkového lusku a všetko poriadne premiešame. Želatínu zmiešame s 2 lyžicami zmesi a opatrne ju vmiešame do zvyšku. Opäť túto plnku vlejeme do formy a hotovú tortu dáme do chladničky.
4.
Môžeme ju ozdobiť čerstvými jahodami alebo len nechať takto.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.