Pridať recept

Čokoládové praskance

40
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

230 g
čokoláda
60 g
maslo
100 g
kryštálový cukor
2 ks
vajce
podľa chuti
mandľový extrákt
200 g
hladká múka
štipiek
soľ
1/2 balíček
prášok do pečiva

postup

1.
Čokoládu s maslom roztopíme vo vode. Necháme schladiť.
 
2.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme. Pridáme mandľový extrakt a čokoládu.
3.
Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. (Zo začiatku to šlo mixérom ale potom som už musela rukou). Cesto zakryjeme foliou a dáme na tri hodiny do chladu.
4.
Tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre. Dáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch asi desať minut. Koláčiky popraskajú, na povrchu budú chrumkavé, no vo vnútri mäkké. Ja som piekla v elektrickej rúre, mala som zapnutý ventilátor a tých desať minút bolo málo tak sa piekli niečo cez 15 minút. z cesta mi vyšlo 40 kúskov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať