Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové na mede po čínsky

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

400 g
bravčové karé
3 PL
olej
300 g
mrkva
50 g
hrach
200 g
červená paprika
1 ks
cibuľa

marináda

2 PL
biely vínny ocot
200 ml
voda
100 ml
med
3 PL
sójová omáčka
1 KL
soľ
1/3 KL
mleté čierne korenie

postup

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
1.

Cesnak pretlačíme alebo nakrájame na malé kúsky. Zázvor ošúpeme a buď nastrúhame alebo nakrájame. Dáme do misky spolu s vodou, sójovou omáčkou, vínnym octom, medom, soľou a čiernym korením. Premiešame a necháme chvíľku odstáť.

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.

Na oleji sprudka orestujeme mäsko nakrájané na kocky, potom zdroj tepla zjemníme a dusíme pod pokrievkou 15 minút.

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
3.

Potom prilejeme marinádu a dusíme ďalších 20 minút.

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
4.

Pridáme mrkvu nakrájanú na slížiky a dusíme 10 minút.

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
5.

Potom pridáme hrach, cibuľu a červenú papriku.

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
6.

Dusíme ešte 5-10 minút a podávame s uvarenou ryžou.

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
7.

Dobrú chuť!

Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Fotorecept: Bravčové na mede po čínsky
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Matt44
27.11.2016 09:56 | |
+10 -1
vyborny recept, skvele jedlo. len som si vsimol, ze nikde sa nepise kolko strucikov cesnaku treba na marinadu :) mozno by nebolo zle doplnit ;)
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...