Pridať recept

Ryžový nákyp so šampiňónmi a karfiolom

Ryžový nákyp so šampiňónmi a karfiolom
Zdroj: dreamstime
4
porcie
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
karfiol
250 g
uvarená ryža
30 g
maslo
40 g
cibuľa
300 g
šampiňóny
4 ks
vajce
100 g
strúhaný tvrdý syr
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

postup

1.
Karfiol očistíme a uvaríme v slanej vriacej vode asi 12 minút. Potom ho scedíme a necháme odkvapkať. Na masle medzitým opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a v nej udusíme na plátky nakrájané šampiňóny. Dochutíme ich soľou a korením.
 
2.
Zapekaciu misu vymastíme maslom. Na dno uložíme vrstvu ryže, na ňu vrstvu šampiňónov a ružičky karfiolu. Vrstvy zopakujeme a vrch zakončíme ryžou. Vajíčka vyšľaháme, dochutíme soľou a korením. Zalejeme nimi ryžu a vrch posypeme syrom.
3.
Nákyp pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...