FOTORECEPT: Pohánkovo-banánový nákyp so snehom
3
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
pohánka
300
ml
voda
2
ks
banán
2
ks
vajce
1
ks
vanilkový cukor
2
PL
slivkový džem
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
postup
1.
Pohánku premyjeme a dáme variť do vody. Privedieme k varu, povaríme 3 minuty a potom vypneme. Utierkou prikryjeme hrniec a necháme odpočívať 15 minút. Pohánka takýmto krátkým varením nestratí cenné látky a i tak bude dostatočne mäkká.
2.
K uvarenej pohánke primiešame žĺtka, roztlačený banán a vanilkový cukor.
3.
Zmes natlačíme do obdĺžnikovej formy. Ak máme silikónovú, nemusíme ju ničím mazať. V opačnom prípade použijeme na vymazanie formy maslo (alebo Heru) a múku. Vložíme do rúry a pri teplote 180 stupňov pečieme 15 minút.
4.
Predpečený nákyp vyberieme z rúry, potrieme džemom/lekvárom a uložíme na vrch kolieska banánu.
5.
Nakoniec nákyp prikryjeme vyšľahaným snehom z dvoch bielkov.
6.
Nákyp vložíme do rúry na 10 minút a pečieme pri teplote 180 stupňov. Necháme ho trochu vychladnúť a podávame teplé alebo stuhnuté z chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.