Pridať recept

Domáce ostružinové želé

3
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,3 kg
ostružiny
1 KL
kyselina citrónová
1 balíček
želírovací ovocný cukor Dr.Oetker

postup

1.
Ostružiny poriadne umyjeme, necháme uschnúť a pomocou odšťavovača ich zbavíme šťavy. Odmeriame si 0,7 litra šťavy a nalejeme ju do hrnca.
 
2.
Pridáme želírovací cukor, kyselinu citrónovú a zmes privedieme k varu. Varíme cca 3 minúty, odstavíme ju z platničky a plníme ňou sklenené poháre. Z tejto dávky by mali vyjsť 3 poháre s objemom 375 ml. Poriadne ich uzatvoríme a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.