Jahodový koláč so šľahačkou
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
100
g
maslo
80
g
práškový cukor
100
g
biely marcipán
2
ks
vajce
100
g
polohrubá múka
50
g
solamyl
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
40
ml
mlieko
Krém:
600
ml
smotana na šľahanie
2
balíčky
stužovač šľahačky
2
balíčky
vanilkový cukor
400
g
jahody
postup
1.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom vmiešame vajíčka, mlieko, múku s kypriacim práškom do pečiva a solamylom. Nakoniec vmiešame nastrúhaný marcipán.
2.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Vložíme do rúry a pri teplote 180°C upečiem do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom na hustú šľahačku. Potrieme ňou vychladnutý korpus a na vrch uložíme na menšie kúsky nakrájané jahody. Koláč vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.