Broskyňové rezy
8
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
lístkové cesto
4
KL
prášková želatína
4
PL
voda
150
ml
mlieko
2
KL
Zlatý klas
300
g
biely jogurt
100
g
práškový cukor
2
KL
vanilkový cukor
1
PL
rum
100
ml
broskyňová šťava
250
ml
smotana na šľahanie
300
g
broskyne
postup
1.
Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, rozkrojíme ho na tri rovnaké časti a uložíme vedľa seba na plech. Cesto poprepichujeme vidličkou, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 220°C pečieme cca 10 minút.
2.
Želatínu zmiešame s vodou a nalejeme ju do menšieho hrnca. Medzitým dáme do druhého hrnca variť 2/3 mlieka. Zo zvyšným mliekom rozmiešame Zlatý klas a vlejeme ho do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding, do ktorého vmiešame cukor, jogurt a rum.
3.
Napučanú želatínu zalejeme broskyňovou šťavou, necháme ju rozpustiť a vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do pudingu zľahka vmiešame šľahačku a želatínu.
4.
Do menšieho plechu dáme prvý plát cesta, naň uložíme 1/3 krému, na ktorého uložíme nadrobno nakrájané broskyne. Opäť príde na rad plát cesta, krém, broskyne a vrch ukončíme plátom cesta potretým čistým krémom. Koláč vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.