London cheesecake
10
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
80
g
lieskové orechy
70
g
maslové sušienky
75
g
maslo
Plnka:
750
g
mäkký tvaroh
150
g
krupicový cukor
3
ks
vajce
3
ks
žĺtok
1
PL
citrónová šťava
1
KL
vanilkový extrakt
1
štipka
soľ
Omáčka:
300
g
ovocie
3
kryštálový cukor
postup
1.
Maslo roztopíme a necháme vychladnúť. Medzitým si zomelieme orechy a maslové sušienky. Zmiešame ich z maslom a hotovú zmes natlačíme na dno formy. Korpus pečieme v rúre vyhriatej na 165°C cca 10 minút.
2.
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Po lyžiciach vmiešame tvaroh a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Túto plnku nalejeme na vychladnutý korpus a povrch uhladíme.
3.
Na dno rúry vložíme hlboký plech s vriacou vodou. Do stredu dáme cheesecake, ktorý pečieme cca 75-90 minút. Po dotknutí prstom by sa mal trochu triasť. Upečený ho vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vložíme stuhnúť do chladničky.
4.
Pred podávaním rozmixujeme ovocie na pyré. Nalejeme ho do hrnca, pridáme cukor a vymiešame hustú omáčku. Cheesecake nakrájame na kúsky a na tanieri ho prelejeme horúcou omáčkou z ovocia.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.