Nepečený jahodový cheesecake
8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus:
170
g
maslové sušienky
70
g
maslo
Plnka:
600
g
jemný tvaroh
400
g
smotana na šľahanie
8
želatína
200
g
jahody
120
g
práškový cukor
1
KL
vanilkový extrakt
postup
1.
Dno tortovej formy s priemerom cca 20 cm vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozmrvíme alebo rozmixujeme. Zmiešame ich s rozpusteným maslom a zmes nasypeme na dno tortovej formy. Rukami dobre pritlačíme k dnu a korpus vložíme do chladničky.
2.
Medzitým si želatínu vložíme do misky, zalejeme ju vodou a necháme napučať. Jahody očistíme, umyjeme a rozmixujeme na pyré. Pyré prepasírujeme cez sitko, dve lyžice vložíme do hrnca a ohrejeme ho. Vmiešame želatínu, stiahneme ho z platničky a primiešame zvyšné.
3.
Tvaroh vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme smotanu, vanilkový extrakt a nakoniec jahodové pyré. Na vychladnutý korpus nalejeme jahodovú plnku, povrch uhladíme a cheesecake vložíme aspoň na 3 hodiny do chladničky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.