Pridať recept

Zemiakovo-zelerové placky

ingrediencie

600 g
zemiaky
200 g
zeler
10 ml
mlieko
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 KL
mletá rasca
4 strúčiky
cesnaku
1 KL
majorán
2 ks
vajce
100 g
hladká múka
trochu
olej na praženie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, postrúhame najemno a pokvapkáme horúcim mliekom, aby nestmavli. Zeler očistíme a postrúhame, pridáme k zemiakom. Posolíme, pokoreníme, ochutíme rascou, prelisovaným cesnakom a majoránom. Pridáme vajce a toľko múky, aby sme získali stredne husté cesto.
 
2.
Do panvice s rozohriatym olejom dáme cesto, upravíme ho obrátenou stranou lyžice na placku, povrch vyhladíme a z oboch strán upražíme dozlatista.
3.
Placky ukladáme na papierové obrúsky, aby sa zbavili nadbytočného tuku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.