Zemiakové pusinky
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
podľa chuti
soľ
50
g
maslo
300
ml
mlieko
150
g
ementál
2
ks
vajce
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
mleté čierne korenie
trochu
maslo na vymastenie formy
trochu
strúhanka na vysypanie formy
1
ks
žĺtok na potretie
postup
1.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Do hrnca pridáme maslo s mliekom a rozmixujeme na kašu.
2.
Vmiešame do nej na kocky pokrájaný ementál, žĺtky, nasekanú petržlenovú vňať, podľa chuti posolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
3.
Do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej hlbšej zapekacej misy, vytvoríme pusinky z kaše, nastriekanými vrecúškom s ozdobnou násadkou, potrieme ich žĺtkom rozšľahaným s troškou vody. V predhriatej rúre pečieme 15-20 min. kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.