Pridať recept

Camembert zapečený v lístkovom ceste

Camembert zapečený v lístkovom ceste
Zdroj: VelkopopovickyKozel

ingrediencie

375 g
camembert
1 balíček
lístkové cesto
1 ks
vaječný žĺtok na potretie cesta
papier na pečenie

Plnka

0,1 litrov
svetlé pivo Velkopopovický Kozel 10
18 ks
šampiňóny
4 PL
rozpustené maslo
4 ks
šalotka
1 KL
nasekaný tymian a rozmarín
100 g
vlašské orechy
soľ
čierne korenie

postup

1.
Vyvaľkaný plát lístkového cesta nakrájame na štvorce veľké približne 15 x 15 cm, ak máme väčší priemer syra, urobíme tieto štvorce väčšie. Ide o to, aby sa nám camembert dobre balil a cesto držalo tvar.
 
2.
Vychladený camembert vodorovne prerežeme ostrým nožom na polovicu. Doprostred vykrojeného cesta položíme koliesko syra. Lyžicou prenesieme na syr zmes húb a orechov tak, aby bol celý pokrytý. Syr do cesta zabalíme ako do šatky, cípy spojíme na vrchole a stlačíme. Takto spracujeme všetok syr a plnku.
3.
Pripravené šatôčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Položíme na gril rozpálený na 150 - 170°C a grilujeme metódou nepriameho žiaru 12 až 15 minút.
4.
Príprava plnky: V panvici rozpustíme 3 lyžice masla, pridáme najemno nakrájanú šalotku a opražíme na sklovito. Šalotku vyberieme z panvice. Zvýšime teplotu a pridáme zvyšné maslo. Na ňom restujeme šampiňóny, ktoré predtým očistíme kefkou a nakrájame na plátky. Keď sú opečené, pridáme do panvice bylinky. Prilejeme Kozla a pridáme restovanú cibuľku, privedieme k varu a necháme prebytočnú tekutinu odpariť tak, aby sme dostali hustú konzistenciu. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Na druhej panvici restujeme nadrobno nasekané orechy, ktoré pridáme k šampiňónom. Podľa chuti osolíme a okoreníme čerstvo mletým korením.
5.
Kozlov tip: Ak je syrová šatôčka po zabalení príliš mäkká, dajte ju na chvíľu do chladničky. Na prípravu tohto receptu môžete použiť aj hermelín.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pivové cestíčko
Chutné pivové špeciality: Pivo sa hodí do guláša, kysnutého cesta, polievok i dezertov
Po náročnom dni vám veľmi dobre padne pohár dobre chladeného piva. Pri jeho popíjaní si premyslite, ako by ste...
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Môj sused robí v lete najlepšie grilované mäso: Opýtal som sa ho na jeho tajomstvo
Rada, ako správne ugrilovať mäso a tiež tipy s čím ho padávať, aby ste si pochutnali na výbornom grilovanom...
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Syr halloumi
Grilované syry – všetko, čo by ste mali vedieť o tejto letnej pochúťke
Grilovačky už dávno nie sú iba o mäsových pochúťkach. Pravý gurmán si dopraje aj lahôdky v podobe grilovanej...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...