Rýchla polievka z červenej šošovice
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
červená šošovica
2
ks
cibuľa
400
g
lúpané paradajky
1
liter
zeleninový vývar
2
PL
olej
1
KL
kari korenie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
1.
Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať. Tento druh šošovice nie je potrebné cez noc namočiť do vody. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame a opečieme v hrnci. Potom pridáme šošovicu, kari korenie a všetko opečieme.
2.
Pridáme lúpané paradajky, zeleninový vývar a na miernom ohni polievku varíme domäkka cca 15 minút. Polievka varením zhustne, ak je príliš hustá zriedime ju troškou vývaru.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.