Záhorácke zemiaky na smotane
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
podľa chuti
mlieko
2
ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
3
ks
celé nové korenie
3
ks
celé čierne korenie
250
ml
kyslá smotana
1
KL
hladká múka
podľa chuti
cukor
podľa chuti
ocot
postup
1.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Zalejeme ich vodou a mliekom, tak aby boli ponorené (polovica vody, polovica mlieka). Posolíme, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie. Zemiaky varíme takmer domäkka.
2.
Koreniny vyberieme a pridáme smotanu rozmiešanú s múkou a povaríme.
3.
Prisolíme, ochutíme ich cukrom a octom, prípadne zriedime trochou mlieka. Podávame s opečenými párkami alebo volským okom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.