Naklíčený cícer
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
cícer
postup
1.
Cícer najskôr dôkladne prepláchneme, potom namočíme do studenej vody a aspoň 12 hod. necháme pučať.
2.
Vodu zlejeme, semená znova prepláchneme, necháme odkvapkať a uložíme na teplé tmavšie miesto. Aby sme zabránili zahnívaniu semien a rastu plesní, musíme semená 3-4 krát denne preplachovať.
3.
Úrody klíčkov a výhonkov sa spravidla dočkáme po troch až šiestich dňoch. Jeden deň pred upotrebením naklíčené semená vystavíme na priame svetlo, aby zozeleneli.
Podobné recepty
Vieme, čo treba pridať do marinády a mäso sa bude doslova rozplývať na jazyku, len jedna surovina navyše, toto je ona!
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.