Ryžové guľky plnené mletým mäsom
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
ryźa
1
ks
vajce
1
PL
kukuričný škrob
1/2
KL
kurkuma
trochu
soľ
1/2
hrnček
ryžová múka
100
g
mleté mäsa
5
PL
strúhanka
trochu
olej
postup
1.
Ryžu dôkladne uvaríme vo vode. Necháme vychladnúť a pridáme vajce, škrob, kurkumu a štipku soli. Aby vzniklo hutné cesto, prisypeme podľa potreby ryžovú múku a zamiešame.
2.
Z vypracovaného cesta na pomúčenej doske vytvarujeme valček, z ktorého krájame hrubšie plátky. Do každého vložíme lyžičku mletého mäsa a vyformujeme guľky, ktoré asi 10 min. varíme vo vriacej vode.
3.
Nakoniec na oleji v hlbšej panvici opražíme strúhanku a obalíme v nej uvarené guľky. Podávame ich ako samostatné jedlo so zeleninou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.