Roštenky na plzenský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzia roštenka
podľa chuti
soľ
1
KL
divoké korenie
1/2
KL
ďumbier mletý
trochu
hladká múka
2
ks
cibuľa
3
PL
masť
150
ml
svetlé pivo
postup
1.
Roštenky na okrajoch narežeme a naklepeme. Posolíme, pokoreníme a obalíme v múke.
2.
Na väčšej časti masti roštenky opečieme z oboch strán, vyberieme a na tuku opražíme 1 pokrájanú cibuľu. Roštenky vrátime na cibuľu, podlejeme trochou piva a dusíme domäkka. Počas dusenia ich podlievame zvyškom piva.
3.
Roštenky dáme na taniere, podlejeme vydusenou šťavou a ozdobíme zvyšnou cibuľou pokrájanou na kolieska, opražené na zvyšku tuku dozlatista.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.