Polievka z veľkej bielej fazule
stredná
náročnosť
ingrediencie
100
g
biela fazuľa
1,5
litre
zeleninový vývar
1
ks
bobkový list
50
g
slanina
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
100
g
koreňová zelenina
podľa chuti
soľ
1
PL
olej
1
ks
klobása
2
strúčiky
cesnaku
podľa chuti
polievkové korenie
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Vopred namočenú fazuľu zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a uvaríme takmer domäkka.
2.
Pokrájanú slaninu vyškvaríme, na nej opražíme nahrubo pokrájanú cibuľu, zasypeme múkou, spolu opražíme a zalejeme časťou vývaru z fazule. Všetko premiešame, pridáme na rezančeky pokrájanú koreňovú zeleninu, zvyšný vývar aj s fazuľou, posolíme a povaríme.
3.
Na oleji opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, pridáme ju do polievky, dochutíme pretlačeným cesnakom, polievkovým korením a pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.