Šošovicová polievka s klobásou
stredná
náročnosť
ingrediencie
120
g
šošovica
1,25
litre
voda
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
podľa chuti
soľ
1/2
KL
drvená rasca
1
štipka
sekaný tymian
1
štipka
mleté čierne korenie
1
štipka
majorán
2
strúčiky
cesnaku
trochu
nasekaná petržlenová vňať
1
ks
domáca klobása
postup
1.
Vopred namočenú šošovicu zalejeme vodou a uvaríme takmer domäkka.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a opražíme. Zalejeme vývarom aj so šošovicou a dôkladne premiešame. Posolíme, pridáme tymián, pokoreníme, majorán, a pomaly dovaríme.
3.
Polievku dochutíme prelisovaným cesnakom a pokrájanou petržlenovou vňaťou. Pri podávaní vložíme do polievky pokrájanú klobásu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.