Krémová šošovicová polievka
stredná
náročnosť
ingrediencie
120
g
šošovica
1,25
litre
voda
3
ks
zemiaky
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
PL
hladká múka
podľa chuti
soľ
1/2
KL
drvená rasca
1
štipka
majorán
1
štipka
sekaný tymian
1
štipka
mleté čierne korenie
trochu
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Vopred namočenú šošovicu zalejeme vodou a uvaríme spolu s nakrájanými zemiakmi takmer domäkka.
2.
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a opražíme. Zalejeme vývarom aj so šošovicou a dôkladne premiešame. Posolíme, pridáme rascu, majorán, tymián, pokorenie a rozmixujeme najemno.
3.
Polievku ozdobíme pokrájanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.