Pridať recept

Sviatočná domáca paštéta

ingrediencie

3 PL
maslo
1 ks
cibuľa
250 g
zverina
250 g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
1 ČL
korenie na divinu
100 g
hydinová pečeň
1 ks
žemľa
100 ml
smotana
2 ks
vajce
150 g
anglická slanina
100 g
šampińóny
trochu
tuk na vymastenie
trochu
alobal

postup

1.

Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, opražíme ho, posolíme, pokoreníme a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka.

 
2.

Mäso po vychladnutí aj s pečeňami zomelieme, pridáme žemľu namočenú v smotane, do ktorej sme pridali rozšľahané vajcia a premiešame. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu a šampiňóny a opäť premiešame.

3.

Formu vyložíme alobalom, potrieme ho tukom a naplníme pripravenou zmesou. Potom ju uzavrieme a vložíme do pekáča naplneného vodou tak, aby siahala do tretiny formy. Paštétu vložíme do mierne rozohriatej rúry a pri teplote 80-85 stupňov pečieme asi 30 min.

4.

Po vychladnutí paštétu vyklopíme, pokrájame na plátky a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo!
Je ľahko stráviteľná a plná antioxidantov. Je škoda, že ju jeme len zriedkavo! Spomaľuje starnutie, podporuje trávenie a zasýti na dlhý čas
V Taliansku sa konzumuje so syrom a omáčkami, v Strednej a Južnej Amerike sa používa na výrobu tortilly...
TOP
Marinované bravčové mäso
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Ako dosiahnuť jemné, chutné a zároveň šťavnaté mäso? Tajomstvo spočíva v marináde s jednou nezvyčajnou...
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Rybacia nátierka ešte nikdy nebola chutnejšia. Stačí urobiť len jednu malú zmenu v recepte. Bude zamatovo...
Odborník na skladovanie vajec: Tieto informácie vás možno prekvapia
Odborník na skladovanie vajec. Tieto informácie vás možno prekvapia
Mali by sa skladovať v chlade, ale v obchodoch ich nájdeme aj na paletách medzi regálmi. V každej chladničke je...
TOP
Kurací vývar
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Zasýti, zahreje, dodá cenné živiny, chutí výborne a väčšina z nás si bez neho nedeľný obed nevie ani len...
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.