Jahodovo-banánové muffiny
12
porcií
27
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1,5
hrnčeky
hladká múka
1,5
hrnčeky
celozrnná múka
1
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1/2
KL
mletá škorica
1/4
hrnček
med
1/2
hrnček
hnedý cukor
2
ks
zrelý banán
1/4
hrnček
biely jogurt
1
ks
vajce
1
KL
vanilkový extrakt
3/4
hrnček
mlieko
1,5
hrnčeky
čerstvé jahody
postup
1.
Rúru pred pečením dáme vyhriať na 175°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami.
2.
V strednej miske zmiešame obe múky, jedlú sódu, soľ a mletú škoricu. V druhej väčšej miske zmiešame med s cukrom. Postupne pridáme rozpučený banán, biely jogurt, rozšľahané vajíčko a vanilkový extrakt. Do mokrých prísad vmiešame suché a vymiešame hustejšie cesto.
3.
Prilejeme doň mlieko a nakoniec vmiešame nadrobno nakrájané jahody. Cesto rovnomerne rozdelíme do košíčkov, muffiny vložíme do rúry a pečieme cca 17 minút. Upečené muffiny necháme pred podávaním úplne vychladnúť.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.