FOTORECEPT: Datľovo-mandľový koláč s čokoládou
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
hrnčeky
špaldová hladká múka
1/2
hrnček
datle
1/3
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
lúpané mandle
2
PL
med
1/4
hrnček
maslo
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
škorica
2
ks
vajce
1
štipka
soľ
100
g
horká čokoláda
postup
2KL kypriaci prášok 1 KL škorica 2 ks vajce 1 štipka soľ 100g horká čokoláda
1.
Múku s kypriacim práškom štipkou soli a škoricou premiešame.
2.
V druhej mise vymiešame vajcia s medom a pridáme mlieko.
3.
Medzitým si roztopíme maslo a vylejeme do misy s múkou a rukami spracujeme na mrveničku.
4.
Potom k mrveničke pridáme vajcia s mliekom a premiešame.
5.
Na záver pridáme čokoládu, datle a orechy, poriadne premiešame a vylejeme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
6.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 25min.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.