FOTORECEPT: Snehové pusinky s jahodami
ingrediencie
OSTATNÉ
postup
fantastický dezert ktorému nikto neodolá...
bielka šľaháme nad parou asi 7-8 minút, potom začneme postupne pridávať cukor a šľaháme ďalších 10 minút. Nakoniec pridáme citrónovú šťavu v ktorej rozmiešame lyžičku solamylu.
sneh naplníme do vrecúška a na plech, na pečiaci papier nastriekame malé pusinky. Môžu byť nahustejšie, pretože sa pri pečení neroztečú
pečiem-sušíme na 90°C 45 minút.... ja som ale robila veľmi malinké pusinky, ak by som robila väčšie, alebo iné tvary asi by tam museli byť dlhšie. Pusinky necháme vychladnúť.
Na jahodovú omáčku som použila domáce mrazené jahody. Jahody stačí vidličkou popučiť, posypať trochou cukru aby pustili viac šťavy... časť celých jahôd si odložíme na ozdobu, do vhodného pohára, alebo misky dáme zmrzlinu, ja som použila smotanovo-orechovú, prelejeme jahodovou omáčkou a posypeme rozlámanými pusinkami... vrch ozdobíme celými jahodami, môžeme poliať čokoládou, ozdobiť šľahačkou, vaječným koňakom...
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.