Morušové víno
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
moruša
3
litre
voda
15
g
kyselina vínna
4
g
tanín
2
kg
cukor
postup
Vynikjaúce domáce vínko...
1.
Zrelé moruše roztlačíme a necháme 48 hod. kvasiť. Klobúk, ktorý sa pritom vytvorí, občas ponoríme, aby hmota nezoctovatela. Nakvasenú hmotu vylisujeme cez plátenné vrecko, výlisky vylúhujeme vodou a lisujeme druhý raz.
2.
Na 1 l šťavy pridáme 3 l vody, 15 g kyseliny vínnej, 4 g tanínu, 2 kg cukru. Mušt zakvasíme čistou kultúrou kvasiniek. Potom plníme do fliaš.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.