Pridať recept

Zavárané černice

ingrediencie

1 kg
černice
4 PL
kryštálový cukor
4 PL
med
2 balíčky
vanilkový cukor
25 g
citrónový tymian
1 hrsť
badián

postup

1.
Do každého pohára dáme jeden badián a rovnako rozdelíme aj citrónový tymián. Černice očistíme, opláchneme a uložíme do pohárov.
 
2.
V hrnci na miernom ohni pripravíme z kryštálového a vanilkového cukru karamel, nie veľmi hnedý. Zalejeme ho medom, premiešame a prilejeme vodu. Nálev privedieme k varu a miešame, dokým sa karamel nerozpustí.
3.
Černice v pohároch zalejeme horúcim nálevom. Poháre poriadne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85°C približne 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Sladký malinový kompót
Zavárajte bez cukru! Vyskúšajte ovocie s medom vo vlastnej šťave
Leto, čas zavárania, konzervovania. Vyskúšajte tento rok jeden z tých najjednoduchších konzervovaní ovocia a to...
Kompóty
Kompóty sú v kurze!
Kúsok leta v treskúcej zime zabezpečia domáce zaváraniny.
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...