Mrazené jablkové rezy
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
jablko
2
KL
kyselina citrónová
1
liter
voda
postup
1.
Na mrazenie jablkových rezov môžeme použiť kyslasté odrody jabĺk. Jablká olúpeme, odstránime z nich jadrovník a nakrájame na rezy, kolieska alebo kocky.
2.
Rezy chránime pred zhnednutím tým, že ich po rozkrojení ponoríme do studenej vody, v ktorej sme rozpustili asi 2 KL kyseliny citrónovej na 1 l vody. V tomto ochrannom roztoku však jablkové rezy nesmú byť dlhšie ako 20 min.
3.
Jablkové rezy dáme do mraziacich nádob a dáme do mrazničky zamraziť. Mrazené jablkové rezy možno použiť do najrozličnejších múčnych jedál alebo do kompótov.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.