Pridať recept

Koláčiky z lístkového cesta s vanilkovým pudingom a jahodami

Koláčiky z lístkového cesta s vanilkovým pudingom a jahodami
Zdroj: dreamstime
12
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 ml
mlieko
2 PL
hladká múka
1 ks
vanilkový lusk
4 PL
hnedý cukor
250 g
jahody
1 balíček
lístkové cesto
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 190°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Do hrnca nalejeme mlieko, múku, 2 lyžice cukru, dužinu z vanilkového lusku ale aj samotný lusk a za stáleho miešania zmes privedieme k varu. Keď puding zhustne, odstavíme ho, vyberieme lusk a necháme ho vychladnúť.
 
2.
Medzitým očistíme a na menšie kúsky nakrájame jahody. Zmiešame ich so zvyšným cukrom. Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske. Nakrájame ho na 12 rovnakých štvorcov, ktoré naplníme vanilkovým pudingom jahodami a vždy dva rohy poriadne k sebe pritlačíme rozšľahaným vajíčkom.
3.
Takto pripravené koláčiky uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre približne 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Lievance
4 nápady na sladké, ale zdravé raňajky
Lievance, ktorých základom je zrelý, sladký banán a vajíčko si zamilujete! Základný a ďalšie tri recepty...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Domáce lievance
Ľahučké a krásne nadýchané lievance na počkanie: Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý! (recepty)
Aj vy máte radi lievance? Robíme ich takmer každý deň, ale zrejme nie správne. Toto sú veci, ktoré by ste mali...
Bylinková nátierka
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...