Pridať recept

Slivkový ryžový nákyp

ingrediencie

250 g
ryža
40 g
maslo
60 g
cukor práškový
20 g
maslo
20 g
strúhanka
2 dl
mlieko
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
1 pohár
slivkový kompót
podľa chuti
citrónová šťava, voda, soľ

postup

1.
Ryžu zalejeme vodou, pridáme soľ, maslo a povaríme a dáme dusiť do rúry. Horúcu zalejeme mliekom a premiešame.
 
2.
Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, pridáme vanilkový cukor, sneh z bielkov a druhej polovice cukru a všetko zamiešame k vychladnutej ryži.
3.
Masu dáme do vymastenej a vysypnaej formy, navrch poukladáme slivky, polejeme citrónovou šťavou a upečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryža
Chyba za chybou: Stavím sa, že ste doteraz ryžu vždy varili zle!
Ak si dnes kupujete ryžu len vo vrecúškach, už sa vyhýbate tajomstvu tohto malého zrnka: bez ohľadu na to, či...
Rice
Všetci ju máme doma, ale len málokto vie, ktorá je najzdravšia: Táto jedna neobsahuje tuk a vôbec sa nelepí! VIDEO
Ktorá je najzdravšia a podľa čoho vyberať? Ak máte radi ryžu, toto by ste mali vedieť.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Ryžový nákyp s marhuľami 
10+ najlepších receptov na tradičný ryžový nákyp: V školskej jedálni ho nikto nechcel, dnes patrí medzi najobľúbenejšie sladké jedlá
Ryžový nákyp buď milujete, alebo sa mu vyhýbate oblúkom! Ak patríte do prvej skupiny, vyberte si z našej...