Pridať recept

Makové koláčiky

6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
polohrubá múka
180 g
maslo
1 ks
žĺtok
100 ml
mlieko
2 KL
práškový cukor
40 g
droždie
1 štipka
soľ

Plnka:

250 g
mletý mak
150 ml
mlieko
2 PL
slivkový lekvár
2 PL
práškový cukor

postup

1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme práškový cukor a štipku soli. V miske zmiešame múku, na kocky nakrájané maslo, žĺtok a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké a husté cesto.
 
2.
Medzitým si zohrejeme mlieko s cukrom. Pridáme mak, necháme ho prejsť varom, odstavíme ho a dochutíme lekvárom. Zmes necháme vychladnúť.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na rovnaké obdĺžniky. Do stredu každého z nich dáme lyžicu plnky, uzavrieme ho, okraje poriadne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotové koláčiky vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať