Makové koláčiky
6
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
300
g
polohrubá múka
180
g
maslo
1
ks
žĺtok
100
ml
mlieko
2
KL
práškový cukor
40
g
droždie
1
štipka
soľ
Plnka:
250
g
mletý mak
150
ml
mlieko
2
PL
slivkový lekvár
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme práškový cukor a štipku soli. V miske zmiešame múku, na kocky nakrájané maslo, žĺtok a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké a husté cesto.
2.
Medzitým si zohrejeme mlieko s cukrom. Pridáme mak, necháme ho prejsť varom, odstavíme ho a dochutíme lekvárom. Zmes necháme vychladnúť.
3.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na rovnaké obdĺžniky. Do stredu každého z nich dáme lyžicu plnky, uzavrieme ho, okraje poriadne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Hotové koláčiky vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme do zlatista.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.