Pridať recept

Domáce zavináče

5
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
sleď
5 ks
kyslá uhorka
500 ml
mlieko
500 ml
ocot
2 ks
mrkva
5 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
štipiek
tymian
1 KL
kôpor semienka
20 ks
celé čierne korenie
1 ks
čili paprička
1 PL
soľ
4 KL
práškový cukor

postup

Solené slede zalejeme vodou a 12 hodín máčame, medzitým vodu dvakrát vymeníme. Potom ryby vyberieme, odrežeme im hlavy, vypitveme, zbavíme ich kostí, zalejeme mliekom a na dve hodiny odložíme na chladné miesto. Pripravíme marinádu: Tri cibule olúpeme a nakrájame na kolieska. Do hrnca vložíme cibuľu, ocot, cukor, soľ, tymián, bobkový list, kôpor, korenie, čili papričku a všetko 10 minút zvoľna varíme pod pokrievkou. Necháme vychladnúť a scedíme. Plátky sleďov položíme na pracovnú dosku kožou nadol. Tri uhorky pozdĺžne rozkrojíme. Na každé filé položíme kúsok uhorky. Zvinieme, zopneme špáradlom. Ostatné cibule olúpeme, nakrájame na kolieska. Mrkvu očistíme, opláchneme,nakrájame na kolieska rovnako ako uhorky. Do sklenenej nádoby vkladáme vo vrstvách na kolieska nakrájané uhorky, mrkvu, cibuľu a zavináče. Vlažnú marinádu zlejeme cez sitko a zalejeme ňou slede. Necháme vychladnúť, potom zavináče prikryjeme a na 5 dní necháme odležať na chladnom mieste.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Čím kyslejšie, tým lepšie: Zbierka obľúbených receptov ‘‘na kyslo‘‘
Fantastické recepty s prívlastkom ‘‘na kyslo‘‘. Takto ich máme najradšej.
Omáčky
Dokonalé prílohy k mäsku: Kôprová a chrenová omáčka
Jednoduché a predsa rafinované krémové omáčky, ktoré nechávajú vyznieť chuť aromatických pochutín. Kôpru a chrenu.
kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod...
Kôpor
Kôpor na pokazený žalúdok, aj pre čerstvé mamičky
Kôpor sa pre niekoho spája s babkinou vychýrenou kôprovou omáčkou, inému sa slinky zbiehajú pri pomyslení...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...