Zemiaky zapečené s cibuľou a cesnakom
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
zemiaky uvarené v šupke
4
ks
cibuľa
1
ks
klobása
100
g
tvrdý strúhaný syr
3
strúčiky
cesnaku
70
g
bylinkové maslo
1
KL
sušený cesnak
4
ks
vajce
150
g
kyslá smotana
1
KL
vegeta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť a potom ich ošúpeme. Cibuľu aj klobásu nakrájame na kolieska. K rozšľahaným vajíčkam pridáme prelisovaný cesnak, kyslú smotanu, soľ, korenie, vegetu a sušený cesnak.
2.
Zapekaciu misu vymastíme olejom, rozložíme do nej polovicu zemiakov nakrájaných na kolieska, klobásu, zmes dochutíme ich soľou, tvrdým syrom, pridáme cibuľu, zvyšné zemiaky a prilejeme vaječnú zmes. Vrch posypeme syrom, poukladáme naň bylinkové maslo a zemiaky vložíme piecť na cca 40 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.