Pridať recept

Kolieska s orechovým snehom

ingrediencie

280 g
polohrubá múka
60 g
práškový cukor
140 g
maslo
3 ks
zltky
150 g
ríbezľový lekvár

Orechový sneh

3 ks
bielky
štipiek
soľ
140 g
jemný kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor DrOetker
trochu
strúhaná citrónová kôra
50 g
tmavá čokoládová poleva DrOetker
120 g
mleté orechy

postup

Kolieska sú výborné, vhodné ako suché pečivo zvlášť na Vianoce.
1.
Cesto: z múky, práškového cukru, masla /hera, palmarín/ a žĺtkov vymiesime hladké cesto. Necháme chvíľu odpočinúť. Rozvaľkáme na výšku asi 3 mm a okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
 
2.
Orechový sneh: bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu, pridáme cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a orechy.
3.
Na rozložené kolieska na plechu dáme do stredu trochu lekváru a ozdobným vreckom nanesieme orechový sneh. Upečieme pri teplote 160°C. Necháme vychladnúť a ozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
EvaVT
3.1.2016 16:05 | |
+0 -23
Ako dlho ich pečiete?
BlazenaSadovska
13.12.2014 12:34 | |
+5 -4
Neviem kde ste urobili chybu, ja som ich robila prvý krát a takto sa vydarili. Vyšľahala som bielky na penu so štipkou soli, po lyžiciach som pridávala cukor s vanilkovým cukrom a stále šľahať elektrickým šľahačom, potom už len jemne zamiešať orechy a citrónovú kôru to je všetko.
Anonymný nick
12.12.2014 17:00 | |
+4 -7
Práve ich pečiem... ale niečo nie je v poriadku, ten orechový krém sa mi celý rozlial, už ako som pridala do snehu cukor, tak to celé zmäklo. Prečo, čo robím zle? *500*
Podobné články
Škoricové hviezdičky Zimtsterne
Už teraz trhajú rekordy a nestíham piecť! Kamarátka zo Švajčiarska prezradila recepty na tradičné vianočné koláčiky, celá rodina si ich zamilovala
Advent je čas pečenia! Tu nájdete všetky recepty na najobľúbenejšie vianočné pečivo tak, ako ho pripravujúci...
Snehové pusinky
Toto by mal ovládať každý, kto chce mať dokonalé snehové pusinky! Overené FINTY na bielkový sneh, úžasne nadýchaný a perfektne drží tvar
Ako vyšľahať ten správny sneh do pripravovaného dezertu a čo urobiť, aby vždy vyšiel? Poradíme vám!
Vianočné pečivo
Ihneď si ich uložte! Recepty na VIANOČNÉ PEČIVO na jednom mieste: Linecké koláčiky, medvedie labky, rožteky aj kolieska
Suché čajové pečivo jednoznačne patrí k Vianociam. Zozbierali sme pre vás najnovšie a najchutnejšie vianočné...
Viete, prečo musíte dať sneh na pusinky pred použitím do fólie? Geniálny trik, ktorý vám uľahčí prácu
Viete, prečo musíte dať sneh na pusinky pred použitím do fólie? Geniálny trik, ktorý vám uľahčí prácu a nehrozí žiadny neporiadok
Pripravujete snehové pusinky, kokosky, makrónky či iné dobroty z našľahaného snehu? Pri práci s cukrárskym...
Sneh krásne nadýchaný a perfektne drží tvar! Skúsená cukrárka Petra Tóthová nám prezradila svoj overený spôsob
Sneh krásne nadýchaný a perfektne drží tvar! Cukrárka Petra Tóthová nám prezradila overený postup
Ako vyšľahať nadýchaný a pevný sneh do pripravovaného dezertu? Obľúbená cukrárka Petra Tóthová sa s nami...