Maslové pagáčiky
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
hrubá múka
100
g
uvarené zemiaky
3
ks
vaječný žĺtok
20
g
droždie
10
g
cukor
trochu
soľ
trochu
mlieko
200
g
maslo
1
ks
vajce
postup
1.
Do múky pridáme uvarené a pretlačené zemiaky, žĺtky, droždie zmiešané s cukrom, soľ, podľa potreby vlažné mlieko, štvrtinu masla a vypracujeme hustejšie cesto.
2.
Necháme ho vykysnúť, potom na pomúčenom doske vyvaľkáme, potrieme tretinou masla, trikrát zložíme na seba a necháme stáť asi 15 min.
3.
Potom ho znova vyvaľkáme, potrieme maslom a zložíme, čo opakujeme ešte raz. Napokon cesto vyvaľkáme na hrúbku 1,5 cm, okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska.
4.
Položíme na plech, potrieme vajcom a upečieme.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.