Hruškové koláčiky
8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká múka
100
g
rozpustené maslo
100
g
trstinový cukor
3
ks
vajcia
120
ml
mlieko
1
ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1,5
KL
sušená citrónová kôra
1
hrsť
sušené brusnice
podľa chuti
tuzemský rum
2
ks
veľké hrušky
postup
Výborné a jednoduché koláčiky, ktoré neostanú nezjedené :)
1.
Hrozienka/brusnice si namočíme do rumu/likéru a necháme postáť (stačí 1-2 kávová lyžička alkoholu). Vajcia si vyšľaháme s cukrom do penista a postupne primiešavame roztopené a vychladnuté maslo a mlieko.
2.
Primiešame zvyšné ingrediencie - múku, kypriac prášok, kôru a hrozienka/brusnice. Pripravíme si formičky (pokial sú silikónové netreba ich mastiť, ak sú z iného materiálu, tak si ich vymastíme maslom a vysypeme múkou).
3.
Každú formičku naplníme tak do 1/3-1/2 výšky a do každej naplnenej formičky položíme kus hrušky (hrušky si nakrájame pozdĺžne na štvrtiny). Dáme piecť na 160stupňov cca 40minút.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.