Pridať recept

Hydinová nátierka so strúhaným syrom

Hydinová nátierka so strúhaným syrom
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

50 g
maslo
300 g
pečené hydinové mäso
100 g
nastrúhaný tvrdý syr
trochu
kari korenie
trochu
soľ
podľa chuti
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.

Zmäknuté maslo vymiešame v miske s mletým hydinovým mäsom a postupne pridáme najemno postrúhaný syr. Ak je nátierka veľmi hustá, zriedime ju šťavou z pečeného mäsa alebo dvoma lyžicami mäsového vývaru, prípadne mliekom.

 
2.

Do nátierky pridáme štipku karí korenia, soľ a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Natierame na krajce chleba.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ktorá múka je na palacinky najlepšia? Objasníme vám to
Ako pripraviť cesto na palacinky, aby bolo chrumkavé a mierne nadýchané? Je možné pripraviť palacinky z tmavej,...
Marinovanie mäsa: Ako sa marinuje kuracie mäso na grilovanie?
Marinovanie mäsa na máj: Ako sa marinuje kuracie mäso na grilovanie?
Marinovanie mäsa je síce spojené so zdĺhavým procesom, ale môže byť kľúčom k vytvoreniu výnimočných...
TOP
Skúsený šéfkuchár Martin Novák v televíznej relácii Na nože pomáhal reštauráciám zlepšiť kvalitu
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Poznáme ako skúseného šéfkuchára a nedávno získal aj cenu v ankete najlepších kuchárov na Slovensku. Zaujal...
Lepia sa? Naučte sa jednoduchý trik! Zemiakové gule ešte nikdy neboli lepšie
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Ako pripraviť najlepšie cesto na zemiakové gule? Skúste tieto jednoduché triky a už nikdy sa vám nebude lepiť na ruky.
Šikovný cukrár Viliam Bajzík pr článok
Pripravte si dezert podľa televízneho cukrára
Mesiac lásky je tu, vychutnajte si ho naplno. Potešte vašich najmilovanejších a prekvapte ich lahodným...
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Pripravte ju na grile namiesto pstruha: Táto ryba je šťavnatá a plná vitamínov
Ostriež je iný názov pre morského vlka. Táto ryba sa odporúča nielen pre svoju chuť a skutočnosť, že jej...