Pridať recept

Zapečené kuracie prsia s cesnakom

Zapečené kuracie prsia s cesnakom
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

10 ks
kuracie prsia
150 g
maslo
4 strúčiky
cesnaku
300 ml
strúhanka
300 ml
strúhaný tvrdý syr
trochu
mletá červená paprika
trochu
mleté čierne korenie
trochu
soľ

postup

Mäsko je vhodné na nedeľu i na pohostenie.
1.
Postup: mäso nakrájame na tenké plátky. Maslo rozpustíme a zmiešame s prelisovaným cesnakom. Postupne v ňom namáčame plátky mäsa.
 
2.
Strúhanková zmes: strúhanku, tvrdý strúhaný syr, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a soľ zmiešame. Postupne v nej obaľujeme namočené plátky mäsa.
3.
Zapekaciu nádobu vymastíme maslom, uložíme do nej mäso, ktoré stočíme do roliek a posypeme zvyškom strúhankovej zmesi. V horúcej rúre zapečieme do zlatista. Podlejeme trochou vody a pečieme pod pokrievkou ešte 25 minút do mäkka.
4.
Podávame so zemiakovou kašou a čerstvou alebo sterilizovanou zeleninou. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať