Tekvicová polievka s jablkom
6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
1
ks
šalotka
1
ks
tekvica hokkaido
1
ks
jablko
1
KL
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
1
štipka
mletá škorica
1
štipka
muškátový oriešok
1
liter
zeleninový vývar
100
ml
sladká smotana
postup
1.
Cibuľu nadrobno nakrájame a opečieme v hrnci na troške masla. Pridáme korenie, soľ, nadrobno nakrájanú tekvicu, nastrúhané jablko a zmes zalejeme vývarom. Privedieme ju k varu a necháme na miernom ohni variť domäkka. Potom polievku rozmixujeme, prilejeme smotanu a dochutíme ju soľou a korením.
2.
Polievku podávame ozdobenú nadrobno nakrájaným jablkom, tekvicovými semienkami alebo dokonca tekvicovým olejom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.