Diviak na smotane
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
diviačie mäso
40
g
masť
30
g
slanina
1
ks
cibuľa
1/4
liter
kyslá smotana
40
g
hladká múka
80
g
koreňová zelenina
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
podľa chuti
ocot
postup
1.
Mäso umyjeme a prešpikujeme prúžkami údenej slaniny. Opečieme ho na masti, pridáme postrúhanú zeleninu, cibuľu, bobkový list a korenie. Posolíme, podlejeme vodou a dusíme.
2.
Mäkké mäso vyberieme. Do šťavy pridáme smotanu, v ktorej sme rozmiešali múku, a povaríme.
3.
Šťavu pretrieme, vložíme do nej pokrájané mäso a podľa chuti okyslíme. Podávame s knedľou alebo cestovinou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.