Francúzska žemľovka s hrozienkami
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
ml
mlieko
200
ml
kyslá smotana
2
ks
vajce
1
ks
vanilkový lusk
1
KL
mletá škorica
2
PL
javorový sirup
1
ks
jablko
1
hrsť
hrozienka
1/2
ks
vianočka
trochu
maslo na vymastenie formy
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a zapekaciu misu vymastíme maslom. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na jemné plátky. Rozprestrieme ich na dno zapekacej misy a posypeme polovicou hrozienok.
2.
Na jablká rovnomerne poukladáme plátky vianočky tak, aby tvorili súvislú vrstvu. V miske zmiešame mlieko, tvaroh, vajíčko, dužinu z vanilkového lusku, škoricu a javorový sirup.
3.
Touto zmesou zalejeme vianočku, posypeme ju zvyšnými hrozienkami a žemľovku dáme piecť na cca 25 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.