Pridať recept

Zemiakové rožky

ingrediencie

20 dkg
zemiaky uvarené v šupke
1 kg
hladká múka
20 dkg
cukor
1 ks
prášok do pečiva
1 ks
vajce
trochu
strúhaná kôra z 1 citróna

Plnka:

20 dkg
cukor
1 dl
mlieko
25 dkg
orechy alebo mak
podľa chuti
rum alebo kôra z 1 citróna
1 PL
marhuľový lekvár

postup

1.
Uvarené zemiaky olúpeme a prelisujeme. Rozmrvíme v nich múku, pridáme cukor, prášok do pečiva a strúhanú kôru a s 1 vajíčkom poriadne vymiesime. Podľa potreby pridáme mlieko. Necháme ho odležať.
 
2.
Dáme zovrieť mlieko na plnku, pridáme orechy alebo mak. Masu ochutíme lekvárom, rumom alebo citrónovou kôrou.
3.
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vypichujeme z neho koliečka, tie naplníme plnou. Z cesta vytvarujeme rožky a upečieme ich do svetla. Potom ich vyvaľkáme v práškovom cukre ochutenom vanilínom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!
Dobroty zo starších rožkov
Dobroty zo starších rožkov: Zapekanky, bake rolls či sladké rožky v mlieku
V každej domácnosti z času na čas zvýši rožok či iné pečivo. Nevyhadzujte ho! Dajte zbohom plytvaniu...
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Mak
Toto sa stane, ak zjeme veľa maku! Môžeme sa otráviť?
Mak je bežne dostupná potravina v našich končinách. Napriek jeho širokému využitiu v kuchyni, má však aj...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...