Hrušky vo víne s čokoládovou omáčkou
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hruška
600
ml
biele víno
1
ks
citrón
1
ks
celá škorica
200
g
kryštálový cukor
1
ks
horká čokoláda
100
ml
smotana
postup
1.
V užšom hrnci privedieme k varu víno s citrónovou šťavou, kôrou, so škoricou a kryštálovým cukrom. Zmes varíme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí.
2.
Medzitým si ošúpeme hrušky tak, aby na nich ostali stopky. Ponoríme ich do vína a varíme cca 15 minút. Medzitým si v miske rozpustíme čokoládu a primiešame k nej smotanu.
3.
Hotové hrušky naložíme do misiek a prelejeme ich čokoládovou omáčkou. Podávame ich ešte teplé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.