Pridať recept

Hrušky vo víne s čokoládovou omáčkou

Hrušky vo víne s čokoládovou omáčkou
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

4 ks
hruška
600 ml
biele víno
1 ks
citrón
1 ks
celá škorica
200 g
kryštálový cukor
1 ks
horká čokoláda
100 ml
smotana

postup

1.
V užšom hrnci privedieme k varu víno s citrónovou šťavou, kôrou, so škoricou a kryštálovým cukrom. Zmes varíme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí.
 
2.
Medzitým si ošúpeme hrušky tak, aby na nich ostali stopky. Ponoríme ich do vína a varíme cca 15 minút. Medzitým si v miske rozpustíme čokoládu a primiešame k nej smotanu.
3.
Hotové hrušky naložíme do misiek a prelejeme ich čokoládovou omáčkou. Podávame ich ešte teplé.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať